Неделата на Европски стручни вештини 2019 е отворена за регистрација на вашиот настан!

19-08-2019 15:59

Неделата на Европски стручни вештини 2019 е отворена за регистрација на вашиот настан!

 

Европската недела на стручни вештини 2019, организирана од Европската комисија, повторно се одржува и оваа година со официјалната недела во Хелсинки од 14 до 18 октомври. Но, тоа не е сè! Стотици настани и активности ќе се одвиваат низ Европа од мај до декември, како дел од Неделата.

Неделата обезбедува единствена можност за провајдерите на образование и обука, организациите на граѓанското општество, јавните власти, бизнис организациите и пошироката јавност да се здружат и да го прослават стручното образование и обука (ВЕТ) како паметен избор, што води до извонредност во образованието, квалитетни работни места и зголемена можност за вработување.

Тема за оваа година е "ВЕТ за СИТЕ - Вештини за живот", така што ќе има посебен акцент на учење на возрасни и инклузивност. Додека ја започнуваме регистрацијата оваа година, веќе гледаме одлични примери кои доаѓаат од отварање на настани до Денови на работодавачот, плус цела низа семинари и работилници. Би било прекрасно да се вклучиш!

Неделата е одличен начин да ја подигнете свеста за вашата работа во полето на стручното образование и обука и да го промовирате вашиот настан до поширока публика.

 

      Регистрирајте ги вашите настани и активности овде за да бидете дел од Неделата!

 

 

Европска недела на стручни вештини

#EUVocationalSkills

@EUErasmusPlus

 

 

Назад