ПОСЕТА НА ЕВРОПАС ЦЕНТАРОТ ВО РОМАНИЈА

tl_files/tiny_templates/sliki/zana sliki/IMG_20190712_2.jpgПонеделник, 26 август 2019 година

На 11 и 12 јули, претставници на Европас центарот при Националната агенција за европски образовани програми и мобилност, беа во работна посета на Европас ценарот во Романија.

При посетата се споделија добри искуства и практики помеѓу двата Европас центра и претставниците се договорија за заеднички настани и за идна соработка.

Освен вработените лица во Европас центарот, претставниците имаа можност да ги запознаат и вработените од ЕПАЛЕ мрежата во Романија.

При посетата на Европас центарот се разговараше за начинот на кој ја промовираат мрежата и Европас документите, пред кои таргет групи, потоа какво е законодавството во Романија за Европас документите и слично.

Назад