Посета на Меѓународен балкански универзитет

tl_files/tiny_templates/sliki/zana sliki/IMG-cab209f0f73f65e119a57afe5153f930-V,1.jpgСреда, 11 декември 2019 година

Претставници од Националната агенција, заедно со претставници од 6 програмски и партнерски држави од Европа, од национални агенции и Еразмус+ канцеларии (Романија, Србија, Турција, Косово, Молдавија и Црна Гора), присуствуваа на работни состаноци при МБУ, на 6 декември, по покана од Меѓународниот балкански универзитет Скопје.

На работните состаноци се разменија идеи во насока на подобрување на Еразмус+ програмата, како и продлабочување на соработката во делот на високото образование помеѓу државите од Југоисточна Европа.

Назад