Учество на студиска посета во Данската национална агенција

tl_files/docs/eplus/2018/Images/JUN2018/danska/6492918952916680704_n.jpgВторник, 26 јуни 2018 година

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, со свој претставник, во периодот од 17 до 20 јуни, учествуваше на студиска посета во Данската национална агенција.

За време на студиската посета учесниците беа запознати со образовниот систем на Кралството Данска, потоа со активностите што ги реализираа на полето на ЕКВЕТ и Еурогајденс.

Исто така, за време на студиската посета учесниците посетија неколку средни училишта, претпријатија и ученички кампуси, при што се запознаа со нивната работа 

 

 

tl_files/docs/eplus/2018/Images/JUN2018/danska/7731202734963032064_n.jpg

Назад