Архива на новости

Октомври 2012

Известување за корисниците на грант од програмата Доживотно учење

Во предходниот период Националната агенција се соочи со технички проблеми кои не дозволуваа генерирање на финални извештаи за акцијата Обука на работно место за подпрограмите Комениус и Грундвиг.

Повеќе...

Затворен вториот рок за Студиски посети 2012/13

Повикот за аплицирање за Студиски посети кои ќе се одвиваат помеѓу март и јуни 2013 е затворен.Во моментов Националните Агенции од земјите учеснички го спроведуваат процесот на селекција на кандидати.

Повеќе...

Доделувањето на грант од страна на Национална агенција за европски образовни програми и мобилност на Министерство за здравство на Република Македонија

Со особена чест и задоволство Ве покануваме да бидете присутни на овој настан посветен на доделувањето на грант од страна на Национална агенција за европски образовни програми и мобилност на Министерство за здравство на Република Македонија.

Повеќе...

Одржана работилница за Леонардо да Винчи Мобилности

На ден 01.10.2012 година, во просториите на Национална агенција за европски образовни програми и мобилност со почеток во 11:00 часот се одржа работилница на која гостуваше Г-ѓа Матеја Обрез Вербич од Целје, Словенија.

Повеќе...