Архива на новости

Април 2016

Работилница за Еразмус+Повелбата за мобилност за стручно образование и обука, Повик 2016 година

tl_files/docs/eplus/VET-CHARTER/2015_08-Erasmus+-VET-webbanner-transparentblue.png
Националната агенција за европски образовни програми и мобилност објавува дека на 19.04. 2016 година ќе се одржи информативна работилница за Еразмус+ Повелбата за мобилност за стручно образование и обука.

Работилницата  ќе стави акцент на правилата за аплицирање, начинот за аплицирање и како се пополнува апликација. Работилницата ќе се одржи во просториите на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност.

Право на учество имаат сите институции (јавни и приватни) кои имаат одобрено и завршено најмалку 3 проекти за мобилност во областа на стручното образование и обука од Еразмус+ програмата или од Програмата за Доживотно учење.

Повеќе...

Обука за ЕВС тековни волонтери преку Европски волонтерски сервис - ЕВС (On-arrival & Mid term )

tl_files/documents/2016/youthDev.jpgСе повикуваат сите организации во Македонија кои тековно  во своите организации имаат волонтери преку Европски волонтерски сервис – ЕВС да достават информации за волонтерите со пополнување на табелата со податоци која може да се најде на следниот линк.

Повеќе...