Презентација на Европас, Еврогајденс и ЕКВЕТ во училишта во Охрид

Вторник, 15 мај 2018 година

Одржан работен состанок во Охрид

На 14 мај се одржа работен состанок во две училиште во Охрид, во ОУТУ „Ванчо Питошески“ и ОУ „Братство - Единство“. 

На состанокот беа презентирани европските мрежи (Европас, Еврогајденс и ЕКВЕТ), а исто така се спомена и Еразмус+ програмата и клучните акции.

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност ќе продолжи со овој вид на активности за запознавање со можностите и бенефициите што се нудат од Еразмус програмата и европските образовни мрежи.

tl_files/docs/eplus/2018/Images/May2018/IMG_6198.JPG

Назад